4 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
½ כוס סוכר
גרגירים ממקל וניל שלם/ כפית מחית וניל איכותית
כפית קינמון
* יש להקפיא את קערת הגלידה 12 שעות לפני השימוש*
אופןההכנה:
- מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר (מהירות מס׳ 8)
- במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, מקל הוניל והקינמון, בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
- מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים, לערבוב קל ואח"כ ולשפוך הכול חזרה לסיר.
- לחמם עד להסמכה קלה של התערובת אבל לדאוג לא להגיע לרתיחה.
- מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
- מוציאים את קערת הגלידה מהמקפיא , ומכניסים את תערובת הוניל הקרה למכונת הגלידה למשך כ-20 דק' עד לקבלת מרקם אוורירי.
- מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.
מכונת גלידה: https://bit.ly/2kje8VO