לחם קוקוס
4 כוסות קמח לבן / כוסמין לבן
1 כוס קוקוס
2 כפיות מלח
2 כפות דבש/ סוכר
4 כפיות שמרים יבשים
3 כפות שמן קוקוס
1 ורבע כוסות חלב קוקוס
1/2 כוס מים פושרים
אופן הכנה:
- מנפים את הקמח ומערבבים עם הקוקוס .
- בקערת מעבד המזון עם המלוש מכניסים את הקמח המנופה והקוקוס ומוספים שמן דבש ושמרים , מעבדים בפולסים עד שכל החומרים נבלעים .
- מוסיפים את הנוזלים ומעבדים בפולסים עוד כמה שניות שמתקבל בצק שנפרד מהקערה מוסיפים את המלח .
- אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח ( מקסימום תוספת של עד חצי כוס)
- מוציאים את הבצק מקערת המעבד ולשים אותו מעט ומכניסים לקערה משומנת עד שמכפיל את נפחו כשעה .
- מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט ומעצבים כיכר לחם עגולה או 2 כיכירות מאורכות .
- מניחים את הכירות בתבנית אפייה ומכסים בשקית נילון או מגבת מטבח ומשהים לתפיחה נוספת של 45 דק עד שהבצק תפח
- מחממים תנור לחום 180 מעלות שמים בקרקעית התנור קערה נירוסטה שיש בה כוס מים שמים את התבנית עם כיכרות הלחם בשליש התחתון של התנור ואופים 20 דקות . מוציאים ומורחים את פני הכיכירות בחלב קוקוס ומפזרים לקישוט מעט קוקוס טחון , מחזירים לתנור ואופים עוד כ 25 דק עד שהכיכירות השחימו ויש להם קרום קשה . מוצאים את הכיכירות מהתנור ומשהים אותם בחוץ לצינון .