פותחים את יום פאי התפוחים, איך לא – עם מתכון לפאי תפוחים מושלם כמו שעוד לא טעמתם!
מתכון של שפית הבית שלנו, שמרית 💚
לבצק 👇
🍏 270 גרם קמח
🍏 30 גרם אבקת שקדים
🍏 200 גרם חמאה
🍏 80 גרם אבקת סוכר
🍏 20 גרם סוכר
🍏 1 ביצה
🍏 קורט מלח
🍏 גרידת לימון
למלית 👇
🍏 2-3 תפוחים
🍏 1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
🍏 2 כפות סוכר
למניפת התפוחים 👇
🍏 3-4 תפוחים
🍏 3 כפות סוכר
🍏 1/4 כפית קינמון
🍏 ריבת משמש חלקה להברשה
אופן ההכנה 👇
🥣 לבצק - שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר ואבקת סוכר. מעבדים בעזרת וו הגיטרה. כשמתקבלת תערובת קרמית מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
🥣 מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.
🥣 משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת, מחוררים במזלג, מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת. אופים אפייה עיוורת כרבע שעה.
🥣 מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.
🥣 למלית - מרסקים בעזרת פומפייה על צד הגירוד העבה 3 תפוחים וסוחטים מהנוזלים
🥣 מוסיפים חצי כוס רסק תפוחים ו-3 כפות סוכר, מערבבים ומשטחים את המלית על הבצק המוברש ומישרים.
🥣 למניפת התפוחים - מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד להזהבה
תוכלו להכין אותו בקלילות עם הסו-שף האולטימטיבי שלנו – המיקסר של KitchenAid .
הקליקו לרכישה >> https://bit.ly/3vTd8x5