מוקד מכירות: 3830* | 053-8835070

חיפוש
Filters

מתכוני שבועות KITCHENAID

לחם יוגורט , בזיליקום ופרמזן

 

מצרכים:

1.12  ק"ג קמח

16 גר' מלח

30 גר' סוכר

20 גר' שמרים יבשים

400 מ"ל יוגורט

240 גר' מים פושרים

1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים

50 גר פרמזן מגורד

 

אופן ההכנה:

  1.     בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את היוגורט והמים , הפרמזן ועלי הבזיליקום ומערבבים לבצק אחיד;
  2.     לשים במיקסר  במהירות נמוכה במשך כ 10 דק', עד שהבצק  רך וגמיש. ניתן להוסיף מעט קמח אם הבצק דביק מדי. מניחים בקערה מקומחת ומכסים.  מתפיחים כשעה- שעה וחצי;
  3.     מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כדור, ויוצרים כיכר עגולה , חורצים מלמעלה 3 חריצים . מניחים את כיכרות  הלחם בתבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40 דק';
  4.     אפיה- זורים על הלחם מעט קמח , אופים בתנור ב 200 מעלות כ 30-35 דקות




לחם זיתים ים תיכוני - בצק שמרים בסיסי רב שימושי

 

מתאים לפוקאצ'ות, פיתות, לחמים ולחמניות לבנים בסיסיים ורכים.

 

רכיבים:

500 גרם קמח קשה

1/2 שקית משפר אפיה

10 גרם סוכר

10 גרם מלח

10 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים / שמרית

325 גרם מים

30 גרם שמן זית

 

אופן הכנה:

בקערת המיקסר ממיסים את השמרים במים. יוצקים מעל את הקמח ומעליו את כל יתר המרכיבים.
לשים את כל המרכיבים לבצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 10 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד.

מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.


 

לחם זיתים ים תיכוני

 

חומרים:

(לתבנית אינגליש קייק)
1/2 כמות בצק שמרים בסיסי תפוח

80 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס

1 שקית בצל מטוגן יבש

שמן זית להברשה

 

אופן ההכנה:

מערבבים בעדינות את הזיתים והבצל אל תוך הבצק. לשים יחד את כל המרכיבים כדקה, מעצבים לצורת כיכר ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית ומקומחת, מכסים ומתפיחים כ- ½ שעה, עד הכפלת הנפח.

אופים עם לחות ב- 220 מעלות 15 דקות.

משחררים מהתבנית, מורידים את החום ל- 190 מעלות ואופים ללא לחות עוד 30 דקות.

מצננים על רשת צינון מלא לפני שפורסים





קלצונה תרד וגבינות

 

חומרים לבצק:

500 גר' כוסות קמח

25 גר' שמרים "שמרית"

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כף שמן זית

11/4 כוסות מים פושרים

חומרים למלית –

1/2 קג' עלי תרד טריים

200 גר'  גבינה בולגרית

2  שיני שום כתושות

100 גר' פרמזן מגורר

מלח ופלפל

1 ביצה טרופה להברשה

 

הכנת הבצק :

1.שמים בקערת מיקסר עם וו לישה, קמח , שמרים וסוכר.

2.מוסיפים מים ומעבדים עד לקבלת בצק

3.מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

4. מעבירים לקערה משומנת, מכסים את הבצק בנילון נצמד ומשהים עד שהוא מכפיל את נפחו.

 

הכנת המלית –

  1. מאדים את התרד במחבת עם מעט שמן זית מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. סוחטים את התרד וקוצצים.
  3. מוסיפים לתרד את שאר חומרי המלית ומערבבים.

הרכבת המאפים –

  1. מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים, מורחים את שולי הבצק ביצה טרופה, מניחים את המלית, מקפלים וסוגרים היטב בעזרת מזלג או אצבעות.
  2. מברישים בביצה טרופה ואופים , 15 דק' עד להשחמה.


כתוב תגובה