מוקד מכירות: 3830* | 053-8835070

חיפוש
Filters
RSS

מתכונים

עוגת פיצת עגבניות ופלפלים קלויים

עוגת פיצת עגבניות ופלפלים קלויים

לבצק –

500 גר קמח

11 גר שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1 וחצי כוסות מים

1כפית אורגנו

 

לציפוי –

3 פלפלים אדומים קלויים , קלופים ומנוקים חתוכים לרצועות

2 בצלים קצוצים דק

3 שיני שום

4 עגבניות טריות מקולפות וקצוצות לרבעים ללא גרעינים

2 כפיות טימין

2 כפיות אורגנו

1 כוס זיתים קלמנטה מגולענים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם .

 

אופן ההכנה –

 

  1. להכנת הבצק – לשים בקערת מיקסר עם וו לישה , את הקמח ,אורגנו ,  שמרים וסוכר , להוסיף את המים והשמן ולערבל במהירות נמוכה כ 6 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש , להוסיף  את המלח ולערבל עוד 2 דקות .
  2. כאשר הבצק מוכן לשים בקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד להתפחה כחצי שעה.
  3. להכנת הציפוי-  במחבת עם שמן זית לשים בצל ושום ולטגן היטב עד להזהבה ולהוסיף את עשבי תיבול והעגבניות  במשך כ 4 דקות
  4.  בתבנית קפיץ 28 ס"מ להניח את בצק הפיצה ולשטח אותו , לסדר את תערובת העגבניות והבצל .
  5. לסדר מעל את רצועות הפלפלים ולקשט בזיתים
  6. להברישאת שולי הבצק בשמן זית ולאפות 40 דקות בחום 200 מעלות  עד להזהבה.

 

תגובות (0)
עוגת פרג בציפוי שוקולד

עוגת פרג ושקדים בציפוי שוקולד

המצרכים:

100 גר' חמאה

1 ורבע כוסות סוכר

4 ביצים

1/4 כוס אבקת שקדים

1  מיכל שמנת מתוקה

100 גר' פרג

¾ 1  כוס קמח תופח

1 תפוח עץ גראנד סמיט מגורד במגרדת עבה וסחוט מנוזלים

לציפוי:

100 גר' שוקולד

1/4 כוס שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

1.בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים חמאה עם סוכר במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבול.

2. מוסיפים את אבקת השקדים, השמנת המתוקה ופרג ומערבלים במהירות נמוכה.

3. מוסיפים את הקמח והתפוח ומערבלים עד שהקמח נבלע בתערובת.

4. מעבירים לתבנית 26 משומנת ואופים 45 דק' ב 170 מעלות.

5. לחמם בסיר קטן את השוקולד והשמנת המתוקה עד להמסת השוקולד (לא להביא לרתיחה).

5.מצפים את העוגה כשהיא עדיין חמה בתערובת השוקולד החם .

 

 

תגובות (0)
עוגת קפה ומייפל

עוגת קפה ומייפל

המצרכים: 

4 ביצים

1 גביע שמנת/ אשל

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס שמן תירס

2 כוסות קמח תופח

2 כפות קפה מגורען (טסטר צ'ויס)

1/2 כוס סירופ מייפל

שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערת המיקסר במהירות בינונית את הביצים, הסוכר והשמנת.
  2. מוסיפים את השמן וסוכר הוניל, וממשיכים להקציף.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהקמח נבלע בתערובת.
  4. מוסיפים את הקפה ומערבבים ידנית, מוזגים לתבנית מרובעת משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בחום בינוני 180 מעלות במשך כ 45- 40 דק'.
  5. כשעוגה חמה מוזגים  1/4 כוס סירופ מייפל שייספג בעוגה, מפזרים את השקדים הקלויים ומעליהם את 1/4 כוס המייפל הנותרת כזיגוג .
תגובות (0)
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

המצרכים:

200 גר' חמאה
6 ביצים ( מופרדות )
100 גר שוקולד מריר 70 אחוזי קקאו
1 כף ברנדי
1 כפית מחית וניל
1 כוס סוכר
6 כפות קקאו
1/2 כוס חלב
6 כפות קמח תופח מאיליו כשר לפסח

לקציפת הקוקוס

3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
100 גר קוקוס

לקישוט –

2 כפות קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן שמים  חמאה,1/2  כוס סוכר, קקאו ,  שוקולד מריר וחלב וממיסים על אש קטנה תוך כדי ערבוב 
    עד לקבלת תערובת אחידה , מסירים מהאש להצטננות .

2. מפרידים את הביצים ,מכניסים את החלמונים זה אחר זה לתערובת השוקולד שבסיר ומערבבים כל הזמן
    בעזרת מטרפה.  מוסיפים מחית וניל וברנדי ומערבבים היטב .

3. מפרישים 3/4 כוס מתערובת השוקולד ומניחים בצד.

4. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וחזק.

5. בתנועות קיפול מערבבים את תערובת השוקולד עם קצף החלבונים  עד לקבלת תערובת בעלת נפח השומרת
    על אווריריות .

6. מוסיפים את הקמח  ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

 

להכנת קציפת :
1. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר , לקצף יציב ומבריק , מוסיפים את הקוקוס ומערבבים .

הרכבת העוגה:
1. יוצקים לתבנית מס' 24 משומנת מחצית מתערובת השוקולד.
2. בעזרת כף מניחים את קציפת הקוקוס על מחצית מתערובת השוקולד שבתבנית, מעל שופכים את שארית
    תערובת השוקולד , מיישרים ומכניסים לתנור.
3. אופים בחום של 170 מעלות במשך 40 דק' , מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את 3/4 כוס השוקולד
    ששמנו קודם בצד .

אם רוצים מקשטים בקוקוס קלוי או שבבי שוקולד ומגישים.

תגובות (0)
עוגת שוקולד חמה בעלי פילו

עוגת שוקולד חמה בעלי פילו 

חומרים

1 חבילת דפי פילו

250  גר' שוקולד

200 גר' חמאה

1/4 כוס שמנת מתוקה

5 ביציים

200 גר' סוכר

70 גר' קורנפלור

30 גר' קקאו

שמן זית להברשה של דפי הפילו

 

אופן ההכנה

 

1.ממיסים את החמאה והשוקולד ושמנת במיקרו, מערבבים ומניחים בצד.

2.מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר במהירות בינונית במשך כ 2 דקות ומוסיפים את תערובת השוקולד וכל שאר החומרים .

3.מניחים את הבלילה במקרר  למשך כחצי שעה עד שעה שתתקשה במעט.

4.חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל אחיד, מברישים כל ריבוע בשמן זית .

5.בתבנית שקעים מסדרים 3 עלי הפילו בזווית כך שתתקבל צורה כמו של עלי כותרת .

6.שמים כף של תערובת השוקולד במרכז נפזרים אגוזי מלף קצוצים לקישוט , אופים בתנור שחומם מראש בחום של 210 מעלות במשך 5-7 דקות עד להשחמת עלי הפילו. 

תגובות (0)
עוגת שוקולד ליום הולדת

עוגת שוקולד ליום הולדת

 

מצרכים

200 גר' חמאה

100 גר' שוקולד מריר

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

6 כפות קקאו

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

6 כפות קמח תופח

1/2 כפית קינמון

1 שקית סוכר וניל

לקישוט - קוקוס קלוי

 

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים בסיר קטן חמאה, שוקולד, חצי כוס סוכר, חצי כוס חלב, קינמו,סוכר וניל וקקאו. מערבבים עם כף עד שמתקבלת תערובת אחידה, מסירים מהאש מצננים מעט ושמים את החלמונים ומערבבים במטרפה ידנית עד שנוצר קרם חלק.
  2. מפרישים כוס מקרם השוקולד ומניחים בצד.
  3. מקציפים לקצף יציב את החלבונים וחצי כוס הסוכר לקצף רך ויציב.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד לקציפת החלבונים ומערבבים בעדינות, מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט עד שהקמח נבלע בתערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת .
  6. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
  7. מוציאים מהתנור, וכשהעוגה חמה שופכים על  העוגה את קרם השוקולד ששמרנו בצד מורחים באופן שווה מקררים ומקשטים בקוקוס קלוי.
תגובות (0)
עוגת שוקולד נוגט ואגוזי לוז

עוגת שוקולד נוגט עם אגוזי לוז

 

חומרים:

200 גר' שוקולד מריר 60%

200 גר' חמאה

4 ביצים

1/2 כוס אבקת נוגט

2/3 כוס סוכר

5 כפות קמח תופח

50 גר' אגוזי לוז קלויים

 

אופן ההכנה:

  • ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה ביחד בקערת ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה והשוקולד נמס.
  • מוסיפים לתערובת השוקולד אבקת נוגט ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה (לא במקרר).
  • מקציפים במיקסר במהירות נמוכה ביצים שלמות וסוכר, מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד לקציפת הביצים עד שהתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שנבלע בתערובת.
  • מפזרים על העוגה אגוזי לוז שבורים לחצי, אופים בחום בינוני, כ-180 מעלות, במשך כ-20 דקות. יש לשים לב שהעוגה לא תתייבש ותישאר לחה במרכזה.
תגובות (0)
עוגת שוקולד קפה

עוגת שוקולד קפה

מצרכים:
200 גר' שוקולד
150 גר' חמאה רכה
1 כף קפה נמס
2 כפות מים רותחים
1 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
70 גר' קמח
1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה:

  1. מניחים בכוס כף קפה ואת המים הרותחים, ממיסים את תמצית הקפה והשוקולד במיקרו.
  2. מקציפים חמאה וסוכר בוו גיטרה ליצירת קרם אוורירי, מוסיפים את השוקולד והקפה המומס ומעבדים לתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את החלמונים ורק לאחר שהם נבלעים מוסיפים את הקמח.
  4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים לקצף רך ויציב.
  5. טורפים שליש מהקצף לתערובת השוקולד-קפה ומקפלים את יתרת הקצף בעדינות לתערובת.
  6. יוצקים לתבנית 26 משומנת, מפזרים אגוזי הלוז ואופים בחום נמוך של 150 מעלות כ- 25- 30 דק עד שהעוגה מתייצבת.

 * מאחסנים במקרר עד ההגשה, לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מגישים קר לצד קצפת  או בטמפ' החדר.

תגובות (0)
עוגת שיש אוורירית

עוגת שיש אוורירית 

מצרכים:

6 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שמן רגיל

1 כפית תמצית וניל

גרידה של קליפת לימון

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס קמח

100 גר' שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה שמים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים ומנפים ליצירת אווריריות.
  2. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים בקערת המיקסר על מהירות גבוהה, תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות עד שנוצר קצף יציב.
  3. מוסיפים את החלמונים ואת השמן ומערבבים עוד כדקה במהירות בינונית ולאחר מכן את הוניל וגרידת הלימון.
  4. מוסיפים מבליעים את תערובת הקמח בתוך הקצף במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. ממיסים את השוקולד במיקרו.
  6. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית 26 ואל השליש הנותר מוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים עד לקבלת תערובת חומה ואחידה.
  7. יוצקים מעל התערובת הלבנה את התערובת החומה ובעזרת כף יוצרים צורה של ספירלה לקבלת שורת "שיש".
  8. אופים כ- 40 דק' בחום בינוני (180 מעלות) עד שהעוגה מוכנה והקיסם יוצא ממרכזה יבש.

 

תגובות (0)
עוגת שמרים קראנץ' פרג

עוגת שמרים קראנץ' פרג

 

מצרכים לבצק:

500 גר' קמח לבן מנופה

100 גר חמאה מומסת

3/4 כוס חלב

25 גר' שמרים "שמרית"

75 גר' סוכר

2 ביצים

1/2 כפית מלח

גרידת לימון

 

אופן ההכנה :

  1. מנפים את הקמח כדי שלא יהיו בו גושים על מנת להכניס אווריריות לקבלת בצק קל.
  2. שמים את הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
  3. ממיסים חמאה במיקרו ומוסיפים לה את החלב הקר, כך שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לבצק ומערבלים.
  4. להוסיף את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבול במהירות נמוכה ולהמשיך לערבל, להוסיף גרידת לימון ולהמשיך לערבל.
  5. כשמתחיל להתקבל בצק הנפרד מדפנות הקערה יש להוסיף את המלח, ולהמשיך לערבל עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  6. להוציא את הבצק למשטח השיש, לפדר בקמח, לעבד ולשטח את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר כמה שעות עד ללילה.
  7. לחלק את כמות הבצק לשניים, לרדד למלבן ארוך בעובי חצי ס"מ, לפזר את המלית, לגלגל את הבצק לגליל, לחתוך לאורך בסכין ולגלגל את 2 החלקים כמו בורג, לשים בתבנית אפייה ולהניח לתפיחה נוספת כחצי שעה.
  8. להבריש בביצה ולפזר שטרויזל לקישוט. לאפות כ- 35 דק' בחום של 170 מעלות.

 

חומרים למלית:

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

3 כפות דבש

200 גר' פרג

20 גר' חמאה

קליפה מגורדת מלימון אחד

1/2 כפית קינמון

3 כפות שקדים טחונים

 

אופן הכנת המלית :

  1. בסיר בינוני שמים חלב סוכר ודבש ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב על להבה בינונית.
  2. מוסיפים פרג, לימון וקינמון ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים ומצננים.

 

לשטרויזל:

50 גר' חמאה

70 גר' סוכר

70 גר' קמח

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים חמאה וסוכר במעבד מזון, מוסיפים קמח ומפעילים את המכשיר על פולסים עד שנוצרת תערובת פירורית.
  2. שומרים במקרר עד לשימוש.

 

תגובות (0)