מוקד מכירות: 3830* | 053-8835070

חיפוש
Filters
RSS

מתכונים

קיש זיתים, עגבניות וגבינה

קיש זיתים, עגבניות מיובשות וגבינת עזים

מצרכים לבצק:
½1 כוסות קמח לבן או קמח כוסמין לבן 
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח

מצרכים לבלילה (רויאל):
2 ביצים
2/3 כוס שמנת לבישול 15%שומן 
מעט מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים למלית:
100 גרם עגבניות מיובשות
½ כוס זיתים מגולענים
½ כוס זיתי קלמטה
גליל גבינת פרומעז
צרור עלי בזיליקום
מלח ופלפל



אופן הכנת הבצק:
1. מחממים תנור ל180° ומשמנים תבנית פאי
2. מערבלים את הקמח החמאה והמלח  בקערת המגמיקס עם להב המתכת ,מוספים את הביצה והמים עד לקבלת בצק אחיד .
3.מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה דק ומסדרים בתבנית פאי.
4. מכניסים למקפיא ל-10 דקות

אופן הכנת המלית:
1. קוצצים גס את העגבניות המיובשות, הזיתים והבזליקום.
2. פורסים את הגבינה

אופן הכנת הבלילה:
בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הבלילה. מתבלים במלח ופלפל

הרכבת המלית:
1. מניחים מעל הבצק את תערובת הזיתים והעגבניות. מעל מסדרים את פרוסות הגבינה ומוזגים את הבלילה.
2. אופים בחום בינוני של 180° כ-45 דקות עד שהמלית תפוחה ויציבה. מוציאים מהתנור,
מצננים כ-5 דקות עד לצינון מוחלט.

תגובות (0)
קיש סלמון אספרגוס וגבינות

קיש סלמון, אספרגוס וגבינת קשקבל

חומרים לבצק-

½ 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1-2 כפות מי קרח

למלית:

צרור אספרגוס טרי חלוט
100 גר' סלמון מעושן
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת
3 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
1 כף קמח

 

אופן ההכנה –

  1. שמים במעבד המזון עם להב הפלדה קמח, חמאה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים הקרים ומעבדים לכדור בצק.
  2. מוציאים מהכלי, משטחים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למנוחה למשך חצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הפאי המשומנת. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות.
  4. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, מפזרים בתחתית רצועות של סלמון מעושן, עליהן הגבינה המגורדת ומסדרים מעל את האספרגוס החלוט.
  5. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה  את השמנת , ביצים  והקמח, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מעל האספרגוס.
  6. אופים בחום בינוני, כ- 40 דק' או עד שפני הקיש מזהיבים .
תגובות (0)
קפה פונץ' צרפתי

קפה פונץ' צרפתי

 

מצרכים:

2-3 כוסות אספרסו טרי וחזק
1/4 כוס סוכר

1 כף אגוזים קלופים וקצוצים היטב
גרידת קליפת תפוז
חצי גביע שמנת מתוקה
1 כוס רום עבור הסירופ

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

1.       בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את סרט קליפת התפוז והרום. מצמצמים על אש קטנה.

2.       הכינו את הקפה במכונת הקפה, הוסיפו את סירופ הסוכר המתובל, האגוזים הקצוצים, בחשו היטב.

3.       הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת יציבה בעזרת וו ההקצפה של המיקסר והניחו בצד.

4.       מיזגו את הפונץ' לכוסות מחוממות ועטרו בקצפת, הגישו מייד.

 

·         מתאים ל- 2 עד 3 מנות

·         לצפייה במגוון מכונות הקפה

תגובות (0)
קפוצ'ינו איריש קרים

איריש קרים

מצרכים:
3 כוסות אספרסו
2 כפיות סוכר
1 כפית מים
9 כפיות קרם מהקפה
6 כפיות ויסקי

אופן ההכנה:
1. הרתיחו את הסוכר במים למשך דקה ולאחר מכן הוסיפו את הויסקי והקפה החם. ערבבו ושפכו לגביעים.
2. טפטפו באיטיות את הקרם על פני הקפה (3 כפיות עבור כל גביע).

תגובות (0)
קפוצ'ינו ארומטי

קפוצ'ינו ארומטי

מצרכים:
100 סמ"ק אספרסו טרי חזק
200 סמ"ק חלב
1 כפית קקאו
ציפורן (מסמר)
קומץ אגוז מוסקט טחון
קומץ אבקת וניל
גרידה מקליפת תפוז
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
1. הרתיחו את החלב עם הקינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, וניל וקליפת תפוז. בשלו על אש נמוכה כ- 10 דקות.
2. ערבבו את הקקאו והסוכר עם החלב והקפה החם והגישו מייד.

* לצפייה במגוון מכונות הקפה

תגובות (0)
קציצות הודו בעשבי תיבול

קציצות הודו בעשבי תיבול ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים

 

לקציצות:

1 ק"ג הודו

2 בצלים מגורדים דק

1 קישוא

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 צרור בזיליקום

1 כף שמן זית

 

לרוטב:

8 עגבניות

3 פלפלים קלויים נקיים מקליפה וחתוכים לקוביות

1 כף עגבניות מיובשות קצוצות

2 כפות שמן זית

2-3 שיני שום פרוסות

עשבי תיבול קצוצים – טימין, אורגנו בזיליקום

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1.       במטחנת הבשר המתחברת למיקסר טוחנים את בשר ההודו, עשבי התיבול והקישוא.

2.       מוסיפים את הבצל הקצוץ שמן הזית ומערבבים.

3.       על פלנצ'ה המרוססת בתרסיס שמן, מטגנים את הקציצות משני הצדדים ומניחים בצד.

4.        להכנת הרוטב, בעזרת מרסק המזון המתחבר למיקסר מרסקים את העגבניות למחית נוזלית.

5.       בסיר רחב , מחממים את שמן הזית מוסיפים את פרוסות השום, מוסיפים את מחית העגבניות, הפלפלים הקלויים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, מוסיפים את העגבניות המיובשות , עשבי התיבול ומלח ופלפל .

6.       מוסיפים לרוטב את קציצות ההודו ומבשלים עוד כ- 10 דק'.

 

 

 

תגובות (0)
קרפצ'יו אפרסמונים

קרפצ'יו אפרסמונים

 

מצרכים

4 אפרסמונים מוצקים

מיץ מלימון טרי

שמן זית

עלי בייבי

בזיליקום או עלי נענע קצוצים

100 גר' גבינת רוקפור

מלח גס

 

אופן ההכנה

1. בעזרת מעבד מזון מגמיקס עם דסקית הפריסה הדקה (S2) פורסים את האפרסמונים לפריסה דקה מאוד. מסדרים את הפרוסות כמניפה בצלחת הגשה. מזליפים מעל שמן זית ולימון טרי.

2. מפזרים מעל עלי בייבי ובזיליקום או נענע קצוצה. 

3. מגרדים בעזרת פומפייה את הגבינה מעל המנה.

4. בוזקים מלח גס משובח לפי הטעם.

תגובות (0)
קרקר גרעינים בריא

קרקר גרעינים טבעוני

 

המצרכים:

 

1 כוס קמח כוסמין

1 וחצי כוסות שיבולת שועל (קוואקר)

2 כפות שמן זית

1 כוס גרעיני חמניות

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פרג

2 כפות קצח

1 כף זעתר

1 כפית מלח

500 מ"ל מים  

מלח גס לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

 

  1. לשים את כל המצרכים בקערה גדולה  ולערבב בעזרת מרית כף עד לקבלת תערובת אחידה .
  2.  לשטח בעזרת מרית  לעובי חצי סמ' בתבנית מרופדת בניר אפייה  ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
  3. אחרי רבע שעה של אפייה, להוציא מהתנור ועם גלגלת פיצה לחתוך לריבועים אחידים בגודלם.
  4. להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות עד שהקרקר יבש לחלוטין.
  5. לעבור שוב על החיתוכים, לקרר ולשמור בכלי אחסון.

 

תגובות (0)
רביולי בטטה, מרווה וחמאה

רביולי במלית בטטה וגבינות עם רוטב מרווה וחמאה

 

למלית הרביולי:

200 גר' גבינת קשקבל מגורדת

200 גר' גבינה בולגרית מגורדת

2- 3 בטטות

{חצי קילו מלח גס להכנת הבטטה}

1 ביצה

60 גר' פירורי לחם

מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

 

אופן הכנה:

  1. מניחים את הבטטות על מצע של מלח גס בתבנית אפייה עם נייר אפיה ואופים עד להתרככות.
  2. מצננים ,מקלפים את הבטטה ומועכים היטב למחית חלקה ללא גושים.
  3. מוסיפים את הגבינות, הביצה ופירורי הלחם ומערבבים, מתבלים ושומרים במקרר לפחות שעה להתייצבות התערובת.

 

לרוטב מרווה וחמאה:

200 גר' חמאה

עלים מצרור מרווה קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמנת מתוקה

150 גר' פרמזן מגורר

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  1. להמיס חמאה במחבת, להוסיף שום ועלי מרווה, לתבל במלח ופלפל.
  2. להוסיף את השמנת והפרמזן לעיבוי התערובת.
  3. להוסיף רביולי מבושל ולהקפיץ, לפזר לקישוט שבבי פרמזן ולהגיש.
תגובות (0)
רוטב פסטו ושמנת לרביולי

רוטב פסטו ושמנת לרביולי

מצרכים: 
1 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס פטרוזיליה
3 שיני שום
100 גרם צנוברים קלוים
100 גרם פרמזן
1/2 כוס שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 אופן הכנה:

  • קוצצים במעבד המזון את הבזיליקום והפטרוזיליה ותוך כדי פעולת המכשיר מוסיפים את השום, מחצית מכמות הצנוברים, ומחצית מכמות גבינת הפרמזן.
  • עוצרים את פעולת המכשיר ומוסיפים לתערובת מעט מהשמן כדי למנוע התחמצנות והשחרה של הבזיליקום.
  • מפעילים שוב את מעבד המזון ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את יתרת שמן הזית עד לקבלת עיסה אחידה.
  • מחממים במחבת את השמנת המתוקה במשך כדקה לערך, מוסיפים למחבת את רוטב הפסטו ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
  • מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מערבבים קלות ומניחים על צלחת הגשה.
  • מפזרים את יתרת הצנוברים מעל, בוזקים מעט פרמזן ומגישים.

טיפים:

  • כדי למנוע השחרה של רוטב הפסטו, יש להזליף מעט שמן זית מיד עם הפעלת מעבד המזון לקיצוץ הבזיליקום.
  • יש לקלו את הצנוברים טרם הכנסתם לתערובת כיוון שהקליה פותחת את הטעם של הצנוברים ונותנת טעם עשיר יותר לרוטב.
  • חשוב להשתמש בשום טרי להכנת רוטב פסטו עשיר בטעמים

 

Share 

תגובות (0)